Hlavní obsah

Nejlepší investice Billa Gatese. Jak z 10 udělal 200 miliard?

Jaký byl první výdělek Billa Gatese?Video: Adam Junek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Ke svým dětem je bývalý a zřejmě i budoucí nejbohatší muž světa trochu skoupý. Na každé z nich čeká „jen“ deset milionů.

Článek

Aktuální posedlost Billa Gatese, spoluzakladatele Microsoftu a s bezmála sto miliardami dolarů odhadovaného majetku druhého nejbohatšího muže světa, se jmenuje záchody s žížalami. Ekologické toalety, v nichž bezobratlí živočichové zničí 99 procent patogenů a po jejich péči zbude jen 15 procent odpadu ve formě kompostovatelného materiálu, je projekt, který miliardářova nadace podporuje v rámci zlepšování podmínek v rozvojových zemích.

Právě s rozvojovými zeměmi souvisí i Gatesova nejlepší investice v životě. V ní, jak popsal v deníku Wall Street Journal, se mu podařilo během osmnácti let udělat z deseti miliard rovných dvě stě. Přitom kdyby investoval na burze, měl by v konečném součtu k dispozici pouhých dvanáct miliard dolarů.

Jak se mu to povedlo? Za co utrácí, když se chce rozmazlovat? A v jaké pro boháče netradiční situaci jej můžete nachytat? Podívejte se ve videu nahoře.

Reklama

Doporučované