Hlavní obsah

Záběry z dronu ukazují zkázu na tržišti s pyrotechnikou, desítky mrtvých

Výbuch pyrotechniky na tržišti v Mexiku.Video: Jaroslav Brousil

 

Reklama

Tam, kde ještě před pár hodinami stála tržnice se zábavní pyrotechnikou, už je jen prach. Výbuch srovnal se zemí všechny stánky, zabil desítky lidí a další zranil.

Článek

Nejméně 36 mrtvých a desítky zraněných si vyžádal výbuch v tržišti se zábavní pyrotechnikou na jižním předměstí metropole Mexika. Výbuch zcela smetl stánky v okruhu několika desítek metrů a poškodil i několik okolních budov.

Na místě bylo nalezeno 31 mrtvých, dalších pět lidí zemřelo v nemocnicích, řekl prokurátor federálního státu Mexiko Alejandro Gómez podle agentury EFE. Mezi mrtvými jsou i děti.

„Tržiště zcela zmizelo," dodal zástupce civilní ochrany Luis Felipe Puente, podle kterého je mnoho zraněných v kritickém stavu. Většina utrpěla vážné popáleniny, někteří na 90 procentech těla. Podle médií skončilo v nemocničním ošetření 72 zraněných, z toho deset dětí.

Úřady krátce po explozi vyzvaly místní obyvatele, aby se nezdržovali v okolí epicentra výbuchu z obav z možných dalších explozí. Podle televizní stanice Milenio TV zahalil oblast Tultepecu ihned po výbuchu hustý bílý dým, který zkomplikoval koordinaci zásahu záchranářů a požárníků. Hasičům trvalo tři hodiny, než dostali požár pod kontrolu.

Tržnici San Pablito zasáhl po explozi požár již před 11 lety před oslavami státního svátku a o rok později oheň zničil stovky stánků s vystaveným zbožím.

Reklama

Související témata:

Doporučované