Hlavní obsah

Nejočekávanější outfit roku. Kdo obleče královskou nevěstu a jak budou vypadat prstýnky?

Kdo obleče královskou nevěstu?Video: Valérie Dvořáková, Reuters

 

Reklama

Ačkoliv se snoubenka prince Harryho zatím nevyjádřila, jakého zvolila návrháře pro svatební šaty, s největší pravděpodobností projde uličkou v kousku z dílny značky Ralph & Russo. Očekává se jednoduchost a elegance, s jakou Meghan Markleová dosud vystupuje.

Článek

Dny do královské svatby prince Harryho a jeho snoubenky Meghan Markleové se neúprosně krátí, a přicházejí tak nové spekulace o tom, jak bude vypadat nevěsta. Meghan však zatím oficiálně neoznámila, kdo je autorem jejích stavebních šatů. Podle některých médií je možné, že se to veřejnost dozví až v kapli svatého Jiří na hradě Windsor v samotný den svatby. Jak se ale shodují britská média, budoucí manželka britského prince s největší pravděpodobností oblékne model od jednoho ze tří návrhářů - australského dua Ralph & Russo, Christophera Baileyho nebo také Erdema Moraliogla.

Spekulanti dávají největší šanci australské dvojici a jejich značce Ralph & Russo. Založili ji v roce 2007 návrháři Tamara Ralphová a Michael Russo v Londýně. Jejich tvorba spadá do kategorie Haute Couture, ve které figurují z Británie jako jediní. Kromě slavnostních šatů navrhují také obuv.

I přestože je značka poměrně mladá, velmi rychle se postavila na úroveň módních velikánů jako je Dior nebo Valentino. V lednu Ralph & Russo představila svou novou kolekci, ve které nechybí ani svatební šaty zdobené šperky značky Swarovski.

Šaty Ralph & Russo si Meghan vybrala už dříve, a to pro focení zásnubních fotografií s princem Harrym. Podle informací webu The Guardian s odkazem na zdroj blízký návrhářům se v jejich ateliéru už „mluví o krajce”. Samotná dvojice R & R ale informaci nechtěla komentovat. Můžeme se tak jen dohadovat, že se Meghan ukáže v krajkovém modelu stejně jako manželka prince Williama Kate Middletonová v roce 2011.

Druhým tipem je Christopher Bailey, bývalý kreativní ředitel britské značky Burberry. K návrháři má Markleová dlouholetý vztah, jelikož Bailey oblékal její postavu Rachel v americkém seriálu Suits. I tato značka britského původu má dominantní pozici v britském modním průmyslu.

Třetí zmiňovanou je značka Erdem kanadsko-tureckého návrháře, který má taktéž spojení s Meghan. Herečka několik let žila v kanadském Torontu a jeho tvorbu už v minulosti několikrát oblékla.

Nebylo by ale překvapením, kdyby Meghan prošla svatební uličkou v klasickém, elegantním a jednoduchém stylu. Už v roce 2016 se vyjádřila v rozhovoru pro časopis Glamour, že šaty pro její svatební den by měly být decentní a romantické.

Prstýnky ze žlutého zlata podle tradic  

Svatební prstýnky budou pravděpodobně vyrobené ze speciálního velšského žlutého zlata, které podle zvyklostí dostávají všechny královské nevěsty. Navíc žluté zlato má prý Meghan ráda.

Pozornost veřejnosti upoutal už zásnubní prsten, který věnoval své partnerce princ Harry. Ten jej nechal vyrobit u šperkařské společnosti Cleave & Company v Londýně. Prstýnek tvoří tři diamanty, kdy dva z nich patřily zesnulé princezně Dianě a zároveň matce Harryho. Třetí pak je z Botswany, kde byl zasnoubený pár na dovolené.

Reklama

Doporučované