Hlavní obsah

Největší nedobrovolná dražba v Česku. PPF banka do ní poslala Pinkasův palác

Pinkasův palác.Video: Karolína Štuková

 

Reklama

Dům, který byl nazýván též Prachovnou, stojí mezi Čertovkou a Karlovým mostem. Byl vybudován na místě starší zástavby jako raně barokní stavba ve druhé polovině 17. století. První zmínka o objektu pochází z roku 1516.

Článek

Pinkasův palác na pražské Kampě jde do nedobrovolné dražby. Vyvolávací cena je 470 milionů korun a podle realitní společnosti Gaute, která má prodej na starosti, je to největší nedobrovolná dražba v Česku. Dražba se koná 20. prosince v Praze a je veřejná. Navrhovatelem dražby je PPF Banka, majitelem nemovitosti a zástavcem je firma Artemis Property.

Před několika lety našli archeologové ve sklepích Pinkasova plaáce dva pilíře románského Juditina mostu. Majitel paláce proto v dokumentech k dražbě upozorňuje, že v objektu se nacházejí prvky podléhající památkové ochraně. Jsou to například historické fresky a právě pilíře Juditina mostu, který je součástí národní kulturní památky Karlův most.

V současné době je objekt v rekonstrukci. V budově jsou navrženy nové byty s upravenými dispozicemi a rovněž nebytové prostory, mimo jiné muzeum Juditina mostu.

Reklama

Související témata:

Doporučované