Hlavní obsah

Německé úřady vyšetřují údajného traviče svačin spolupracovníků

Travič z Německa má na svědomí možná až 21 obětíVideo: Jan Marek, AP, Reuters

 

Reklama

Neobvykle vysoký počet případů srdečních záchvatů a rakoviny zaznamenali ve firmě ze Severního Porýní-Vestfálska. Německé úřady nyní zpětně vyšetřují 21 podezřelých úmrtí poté, co byl zadržen 56letý muž kvůli pokusu o otrávení svačiny spolupracovníka.

Článek

Policie zatkla podezřelého muže v květnu. Zachytila ho bezpečnostní kamera, jak sype podezřelý prášek na sendvič kolegy. Policie upřesnila, že prášek obsahoval octan olovnatý „v množství, které by stačilo ke způsobení vážného poškození orgánů“.

Podezřelé případy se týkají pracovníků firmy z města Schloss Holte-Stukenbrock, kteří se nedožili důchodu. Ve středu to uvedla agentura DPA, státní zastupitelství a policie v Bielefeldu.

Při prohledání bytu podezřelého našli vyšetřovatelé další nebezpečné látky jako rtuť, olovo a kadmium. Také podle znalce ze zemského kriminálního úřadu mohla být příčinou předčasných úmrtí ve firmě otrava těžkými kovy.

Na případ se přišlo poté, co si spolupracovník podezřelého všiml neobvyklého poprašku na svém obloženém chlebu. Počínání muže pak doložily i záběry z kamer.

V současnosti je ve firmě podezření na otravu těžkým kovem u dvou lidí. Podle nepotvrzených informací médií je jeden z nich už delší dobu v kómatu a druhý se podrobuje dialýze.

Obviněný muž se k podezření zatím nevyjádřil a nejasný zůstává také jeho motiv.

Vyšetřovatelé nyní chtějí vyslechnout příbuzné a lékaře předčasně zesnulých. Poté má být po konzultaci se soudními lékaři zvážena i možnost opětovného prozkoumání jejich ostatků.

Policie v Bielefeldu vytvořila oddělení vražd o patnácti členech, které se má na tyto případy soustředit.

Reklama

Doporučované