Hlavní obsah

Německo řeší sérii vražd kuší. Došlo k nim zřejmě uvnitř středověké sekty

Muž byl pravděpodobně guru středověké sekty.Video: Šimon Felenda, AP, Reuters

 

Reklama

Třiapadesátiletého Němce, předpokládaného šéfa středověkého kultu, našla policie mrtvého v bavorském hotelu. Společně s ním na místě byly další dvě mrtvé ženy a kuše. Podle policie pravděpodobně jedna z žen nejprve zastřelila své dva souputníky a pak pomocí kuše spáchala sebevraždu.

Článek

Bavorská policie vyšetřuje záhadnou smrt tří lidí, jejichž těla v sobotu našla v jednom pasovském penzionu. Muž a dvě ženy byli zabiti kuší, šípy byly zabodnuty v těle obětí. Dva vražedné nástroje policisté v místnosti našli, cizí zavinění ale podle agentury DPA nezjistili. Verze, s níž policie pracuje, ukazuje na vůdčí úlohu muže v kultu odkazujícím se na středověký folklór. Němec měl údajně se ženami zacházet jako s otrokyněmi, píše BBC. Německá média pak tvrdí, že nad ženami měl muž kontrolu jako lídr sekty.

Celkem údajně ovládal čtyři ženy, podle německých médií s nimi manipuloval a vyvíjel na ně psychický nátlak. „Všichni byli členy mnohačlenné sexuální skupiny se zaměřením na středověk. Muž, jménem Trosten W., byl pak guru celé sekty,” reportovala RTL po rozhovorech s několika lidmi, kteří mrtvé znali.

Případ vyšetřovatelé označili jako „vyžádanou vraždu a sebevraždu”. Třiapadesátiletý muž a ženy ve věku 30 a 33 let jsou německé národnosti, místnost v penzionu si zaplatili v pátek na tři noci bez snídaně. Těla našla pokojská. Muž a 33letá žena pocházejí podle vyšetřovatelů ze západoněmecké spolkové země Porýní-Falc. Třicetiletá žena je z Dolního Saska na severozápadě Německa.

Pátrání by mohla napomoci pitva naplánovaná na pondělí, uvedla DPA. Penzion se nachází na předměstí Pasova na břehu říčky Ilz. Policie zajistila dvě kuše. Mluvčí německého střeleckého svazu ve Wiesbadenu uvedl, že tyto zbraně si lze v Německu volně opatřit od 18 let.

V souvislosti s vraždami policie objevila na západě Německa další dva mrtvé. Těla našla v bytě jedné z pasovských mrtvých.

Reklama

Související témata:

Doporučované