Hlavní obsah

Neměli očkování, tak končí. United Airlines propustí 600 zaměstnanců

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Když jsou všichni očkovaní, tak jsou chráněni, oznámilo vedení amerických aerolinek United Airlines. 99 procent zaměstnanců firmy se očkovalo. Téměř 600 lidí ale v práci skončí, protože nedodali potvrzení o vakcinaci.

Článek

Americké aerolinky United Airlines se chystají propustit 593 zaměstnanců, kteří nedodali doklad o očkování proti covidu-19. Informovala o tom dnes agentura AFP. Firma na začátku srpna všechny zaměstnance ve Spojených státech požádala, aby se nechali očkovat. Ze zhruba 67 000 zaměstnanců požádala o výjimku ze zdravotních či náboženských důvodů necelá tři procenta, což je asi 2000 lidí. Ze zbývajících zaměstnanců se pro očkování rozhodlo více než 99 procent.

Očkování jsme požadovali (…) z jednoho prostého důvodu - zajistit bezpečnost našich zaměstnanců.
Scott Kurby, ředitel United Airlines

„Očkování jsme požadovali po všech zaměstnancích společnosti United, kteří pracují ve Spojených státech, z jednoho prostého důvodu - zajistit bezpečnost našich zaměstnanců,“ uvedl šéf společnosti Scott Kirby.

„A pravda je, že když jsou všichni očkovaní, tak jsou všichni lépe chráněni, a že vyžadování vakcinace funguje,“ dodal.

Co se týče 593 zaměstnanců, kteří nedodali doklad o očkování, firma je propustí podle postupu dojednaného s odbory. „Bylo to nesmírně těžké rozhodnutí, ale zajištění bezpečnosti našeho týmu bylo vždy naší prioritou,“ uvedlo vedení.

Federální komise pro rovné příležitosti v zaměstnání (EEOC) loni v prosinci firmám umožnila, aby zabránily ve vstupu na pracoviště těm, kdo se nechtějí nechat očkovat. Výjimkou jsou lidé, kteří se tak rozhodnou z náboženských nebo zdravotních důvodů.

Reklama

Doporučované