Hlavní obsah

Nevidomí nebudou muset vydávat účtenky, získají výjimku z EET. Ale jen dočasně

I nevidomý prodavač z druhé vlny EET si bude moci v budoucnu požádat o dočasnou výjimku.

 

Reklama

Pro slabozraké nebo slepé podnikatele připraví Ministerstvo financí dočasnou výjimku z evidence tržeb. Primárně je určena pro ty, kteří se do EET zapojí až v příštím roce.

Článek

Po jednání s představiteli sdružení zastupujících nevidomé a postižené Babišovo ministerstvo oznámilo, že připraví dočasnou výjimku z evidence tržeb pro slabozraké a nevidomé.

„Ve třetí a čtvrté vlně EET se může vyskytovat řada osob samostatně výdělečně činných, které jsou nevidomé, slabozraké nebo slepé,“ vysvětlil Michal Žurovec, mluvčí Ministerstva financí.

Má jít především o povolání jako je masér, učitel hudby nebo například čalouník. O výjimku bude moci požádat i nevidomý podnikatel, jehož činnost spadá do první a druhé vlny.

Výjimka bude trvat do té doby, než se na trhu objeví praktické řešení, jak by se do EET mohli zapojit i slabozrací a slepí.

Druhá vlna EET, do které spadaly maloobchody a velkoobchody, odstartovala letos v březnu. Třetí vlna proběhne v březnu 2018. Týkat se bude svobodných povolání jako jsou právníci, lékaři, ale i pekaři, cukráři nebo řezníci.

Reklama

Doporučované