Hlavní obsah

Newyorský hrdina zachránil muže, který upadl do kolejiště metra

Neváhal a skočil do kolejiště metra. Zachránil tak člověka.

 

Reklama

V sobutu zachránil Jonathan Kulig muže, který ve stanici newyorského metra spadl dolů do kolejiště. Kulig jednal pohotově. Zachráněný muž byl převezen do nemocnice.

Článek

Jonathan Kulig se podle serveru The Huffington Post zachoval jako Superman. Video z mobilního telefonu, které natočil Parker Van Degraas, zachycuje okamžik, kdy Kulig vytahuje z kolejiště metra muže, jenž se nebyl schopen postavit na nohy, natož vylézt ven.

Devětadvacetiletý Kulig je vedoucím elektrárenské společnosti. Vzpomíná, že v metru viděl něco spadnout dolů do kolejiště. Když se podíval blíž, zjistil, že je to člověk a neváhal skočit za ním. Sám sebe však za hrdinu nepokládá. Říká, že udělal pouze to, co bylo potřeba k záchraně člověka.

Jaký to anděl je Jonathan Kulig. Bůh mu žehnej milionkrát za jeho nebojácnost, laskavost a odvahu.

„Jednou jsem se podíval, jestli se vlak blíží do stanice. Když jsem viděl, že nepřijíždí, hned jsem věděl, co mám udělat,” popsal situaci zachránce pro server FOX 5.

Mezitím, co Kulig vytahoval muže z kolejí, ostatní přihlížející zavolali na linku 911. Zachráněný muž byl převezen do nemocnice, aby se předešlo případnému traumatu. Podle doktora jeho stav nebyl kritický.

Kromě videa z místa události se zachránce začal objevovat také v mnoha televizních pořadech. Díky svému činu se stal pro občany New Yorku novodobým hrdinou.

Reklama

Související témata:

Doporučované