Hlavní obsah

Neymar přiznal, že na MS v Rusku simuloval. Jenže v reklamě, za kterou získal peníze

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Neymar v reklamě přiznal, že v Rusku některé zákroky přehrával.Video: Karolína Bulisová, SNTV

 

Reklama

Brazilec Neymar v reklamě přiznal, že na světovém šampionátu v Rusku někdy simuloval. Podle expertů i fanoušků si ale způsobem sdělení ještě pohoršil.

Článek

Na světovém šampionátu v Rusku měl být tahounem brazilské reprezentace. Byl jedním z nejvíc faulovaných hráčů na turnaji. Jenže právě nedovolené zákroky na svou osobu často přehrával. A celý svět měl z Neymarova simulování legraci.

Šestadvacetiletý útočník nejprve uvedl, že z vtípků na svou osobu si nic nedělá. Nakonec se ale rozhodl za své přehrávání omluvit. A pro osvětlení svého chování si vybral reklamu.

„Špunty kopaček do lýtka, kolenem do zad, dupnutí na nohu. Máte za to, že přehrávám. A někdy přehrávám. Trvalo mi dlouho přijmout vaši kritiku. Trvalo mi dlouho, než jsem se na sebe podíval do zrcadla a stal se novým člověkem. Ale tady jsem,” říká Neymar v černobílém spotu. Na jeho konci se pak objeví logo značky Gillette, kterou propaguje.

A právě to je podle mediálních expertů zásadní chybou celého sdělení. Je totiž zřejmé, že Neymar za reklamní spot inkasoval peníze.

„Kdyby na konci nebylo logo firmy, tak to vypadá jen jako Neymarova řeč. Ale s tím logem získá člověk pocit, že Neymar prodal svoje emoce. Je těžké pak po lidech chtít, aby věřili tomu, že jeho slova jsou upřímná. Všem dojde, že tím vydělává peníze,” popsala největší problém celého sdělení sportovní novinářka Taynah Espinozová.

Kritika ale nesměřuje pouze na Neymara, ale i na jeho otce, který mu dělá manažera. Právě on totiž podle některých jedinců chtěl z omluvy vytěžit peníze.

Není to poprvé, co se šestadvacetiletý Brazilec snaží o zlepšení svého jména pomocí reklamy. V roce 2011 byl často kritizovaný za své chování. Jako omluvu zvolil reklamu na mobilního operátora. Už tehdy ale byla reakce veřejnosti negativní. Neymar tak nyní ukazuje, že se z minulosti moc nepoučil.

Podívejte se na ceny sportovní rubriky Seznamu za nejlepší výkony na fotbalovém šampionátu

Video: Jakub Burian, Josef Mačí, Profimedia.cz, Youtube.com

Reklama

Doporučované