Hlavní obsah

Nizozemcům, kteří zbili číšníka v Praze, hrozí až deset let. Policie je obvinila

Video ukazuje, co se stalo v restauraci v centru Prahy.Video: Jolana Humpálová

 

Reklama

Policisté obvinili pět ze sedmi Nizozemců zadržených pro podezření z napadení číšníka v Praze. Sedm cizinců bylo zadrženo v pondělí na Letišti Václava Havla.

Článek

Policie zahájila trestní stíhání pěti Nizozemců, kteří jsou podezřelí, že v sobotu v Praze fyzicky napadli číšníka. Na webu policie to oznámil policejní mluvčí Jan Daněk. Útok se stal v sobotu na zahrádce restaurace v centru města. Sedm podezřelých ve věku 24 až 32 let bylo zadrženo v pondělí na Letišti Václava Havla, noc strávili cizinci v policejní cele.

Kriminalisté následně zahájili trestní stíhání dvou z podezřelých pro těžké ublížení na zdraví a podali podnět k jejich umístění do vazby. Další tři muži jsou stíháni pro výtržnictví. Za trestné činy těžké ublížení na zdraví a výtržnictví hrozí pachatelům v případě odsouzení až deset let vězení.

Poslední dva ze sedmi zadržených Nizozemců byli propuštěni na svobodu. „Bylo vyhodnoceno, že se do konfliktu nezapojili, snažili se ho spíše uklidnit,“ uvedl policejní mluvčí.

Číšník se v sobotu s muži dostal do konfliktu poté, co je upozornil na to, že nemohou na zahrádce restaurace konzumovat donesený alkohol. Skupina sedmi mužů podle kriminalistů zaútočila na personál restaurace, jednoho číšníka přitom povalili na zem, kde ho začali mlátit pěstmi a kopat do něj.

Poté, co zůstal bezvládně ležet na zemi, muži z místa utekli a odjeli tramvají. Napadený číšník skončil ve velmi vážném stavu na jednotce intenzivní péče a podstoupil operaci hlavy.

Reklama

Doporučované