Hlavní obsah

Nominace na nejhorší film má Dolittle či polské erotické drama

Foto: Profimedia.cz

Nominovaný na nejhoršího herce je i Robert Downey junior, který ztvárnil doktora mluvícího se zvířaty.

Reklama

Nejvíce nominací na filmovou anticenu Zlatá malina má americká rodinná komedie Dolittle o lékaři, který umí mluvit se zvířaty, a polské erotické drama z produkce Netflixu 365 dní.

Článek

Filmy Dolittle a 365 dní si shodně připsaly šest nominací. V kategorii nejhorší film by mohl Zlatou malinu získat i snímek Music o autistické dívce, který režírovala hudebnice Sia, či hororový remake televizního seriálu ze 70. let Fantasy Island. Informovala o tom agentura Reuters.

Posledním z pětice kandidátů je snímek Absolute Proof, za nímž stojí podnikatel Mike Lindell, který byl známým podporovatelem amerického exprezidenta Donalda Trumpa a jeho nepodložených teorií o rozsáhlých podvodech při listopadových prezidentských volbách. Právě ty se také staly námětem filmu.

Do seznamu kandidátů na nejhoršího herce se dostal mimo jiné Robert Downey junior, který ztvárnil hlavní roli v remaku Dolittle, či někdejší starosta New Yorku a osobní Trumpův právník Rudy Giuliani za svůj krátký výstup v druhém dílu filmu Borat britského komika Sachy Barona Cohena.

Giuliani byl natočen v hotelovém pokoji s novinářkou, kterou byla ve skutečnosti Cohenem nastrčená mladá herečka. Ta na závěr fingovaného rozhovoru pozve právníka na skleničku, on si poté lehne na postel a zdá se, že si sahá rukou do kalhot. Giuliani se na Twitteru ohradil, že si pouze zastrkával košili.

Maliny předávané už od roku 1981 jsou považovány za protipól Oscarů. Letošní vítězové budou vyhlášeni 24. dubna, den před oscarovým ceremoniálem. Nadace Golden Raspberry Awards letos oznámila v souvislosti s pandemií nemoci covid-19 rovněž udělení zvláštní ceny pro rok 2020 za „nejhorší kalendářní rok vůbec“.

Reklama

Doporučované