Hlavní obsah

Nová cyklotrasa na Šumpersku nabízí gurmánské zážitky i výhledy

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Projížďku po venkovské krajině i gurmánské zážitky nabízí cyklistům nová cyklotrasa Ochutnej Moravu, která začíná a končí v Zábřehu na Šumpersku.

Článek

Výletníci můžou po sesednutí z kola ochutnat tvarůžkové speciality vyráběné v nedalekých Lošticích, místní čokoládové pochoutky, zmrzlinu či ovčí sýry. Nouze není ani o výhledy do krajiny. ČTK to dnes sdělila manažerka Mikroregionu Mohelnicko Jitka Macháčková.

„Cyklotrasa tvoří okruh dlouhý 91 kilometrů. Start i cíl je v Zábřehu na vlakovém nádraží, kde je také půjčovna kol Českých drah. Trasa je však variabilní a každý si ji může zcela přizpůsobit svým zájmům a možnostem. V terénu trasu najde podle žlutých značek s jejím názvem,“ uvedla Macháčková.

Cyklotrasa Ochutnej Moravu nabízí 13 zastávek. Kromě ochutnávek místních potravin čeká cyklisty také safari s hospodářskými zvířaty či sonda do místní historie a tradic. Podrobnosti o cyklotrase zájemci najdou na webu www.ochutnejmoravunakole.cz.

„Soutěživého ducha mohou turisté podpořit sbíráním razítek do hrací karty. Odměnou jim bude pamětní magnetka. Mapu, herní kartu i magnetku mohou získat na každé zastávce, kde jsou na cyklisty připraveni. Trasa je také vybavena dvěma dobíjecími stanicemi pro elektrokola,“ řekla manažerka Mikroregionu Mohelnicko Lucie Grundová.

Projekt nové cyklotrasy finančně podpořil Olomoucký kraj. „Poznat náš region ze sedla kola je skvělá příležitost pro cyklisty samotáře, rodiny s dětmi a klidně i pro seniory. A pokud se takový výlet doplní právě ochutnávkou místních produktů, je také zárukou skvělého cestovatelského zážitku,“ řekl člen krajského zastupitelstva pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu Vladimír Lichnovský (ANO).

Reklama

Doporučované