Hlavní obsah

Nové využití pro Lidový dům. Bude tu testovací centrum, oznámil Hamáček

Foto: WikipediaCommons / VitVit

Lidový dům v Praze

Reklama

V Praze vznikne testovací centrum na neobvyklém místě. Přímo v sídle ČSSD v Lidovém domě.

Článek

Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) dnes na tiskové konferenci v Lidovém domě oznámil, že od úterý bude v sídle sociální demokracie testovací centrum na koronavirus.

„Chci vás informovat, že zítra se v části Lidového domu na dvoře otevře testovací centrum na covid- 19. Je to další z našich kroku, kdy se snažíme Lidový dům více otevřít a využívat,“ uvedl předseda ČSSD.

Testy bude provádět společnost SCIMED Biotechnologies s. r. o., a to jak testy PCR metodou, tak antigenní testování.

Obvodní soud pro Prahu 1 minulý týden projednával spor mezi dědici zemřelého právníka Zdeňka Altnera a ČSSD. Podle původního verdiktu, který zrušil Nejvyšší soud, měla sociální demokracie dědicům vyplatit přes 300 milionů korun za právní služby, které jí Altner poskytl ve sporu o její sídlo, Lidový dům. ČSSD nárok odmítá.

Smlouvu o zastupování ČSSD uzavřel s Altnerem v roce 1997 tehdejší šéf strany, současný prezident Miloš Zeman. Sociální demokracie následně ve sporu o Lidový dům uspěla.

Obvodní soud Altnerovi přiznal za jeho služby 18,5 milionu korun a také smluvní pokutu 318 milionů, rozsudek však Nejvyšší soud zrušil. V rozhodnutí uvedl, že smluvní ujednání o odměně pro Altnera za právní služby nebylo dostatečně určité. Není podle něj také jasné, co konkrétně advokát pro stranu vykonal. Altner již zemřel, odměny se nyní domáhají jeho potomci Patrik a Veronika.

Reklama

Doporučované