Hlavní obsah

Nový Jičín hledá externího městského architekta

Foto: Pixabay.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Nový Jičín hledá externího městského architekta, který bude městu i veřejnosti poskytovat poradenství a konzultace v oblastech architektury, urbanismu, územního plánování a památkové péče.

Článek

Město už zveřejnilo poptávku po této službě na elektronickém portálu veřejných zakázek. „Městský architekt bude poradcem a odborným oponentem u významných projektů zpracovávaných pro město z hlediska urbanistického a architektonického řešení. Jeho kritický náhled a neotřelé podněty budou vítány při tvorbě ideových studií a manuálů s cílem pozvednout stavební kulturu v Novém Jičíně,“ uvedla vedoucí novojičínského odboru rozvoje a investic Jitka Pospíšilová.

Zájemci se mohou hlásit do 17. března. Městský architekt by měl pro Nový Jičín začít pracovat v letošním druhém čtvrtletí, konzultační hodiny bude mít jednou týdně.

„Měl by odpracovat 500 hodin ročně a jeho odměna je stanovena na 750 korun za hodinu činnosti bez DPH,“ uvedla mluvčí novojičínské radnice Marie Machková. Architekt bude poskytovat odbornou pomoc i developerům, investorům a vlastníkům nemovitostí, aby jejich záměry nebyly v rozporu s architektonickým rozvojem a koncepcemi města.

„Bude také dohlížet na důležité projekty, jakými jsou například výstavba nových sportovišť nebo revitalizace sídlišť,“ uvedl novojičínský místostarosta Ondřej Syrovátka (Zelení). Architekt by podle něj také měl iniciovat vyhlášení architektonických a urbanistických soutěží a pomoci městu s plánováním velkých investic i veřejného prostoru.

Reklama

Doporučované