Hlavní obsah

Nový Jičín má na příští rok na dotace pro spolky i jednotlivce 26 milionů

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Radnice Nového Jičína vyplatí příští rok spolkům, klubům, organizacím i jednotlivcům téměř 26 milionů korun jako dotace na podporu sportu, kultury, obnovy kulturních památek, volnočasové a sociální oblasti či životního prostředí.

Článek

Žádosti o příspěvek se budou podávat na podzim. „Objem vyčleněných prostředků na dotace může být až do výše 5,5 procenta z daňových a nedaňových příjmů města v předchozím roce. S ohledem na výskyt epidemie nemoci covid-19 a krizová opatření výši finanční podpory tentokrát tvoří pět procent daňových a nedaňových příjmů města za rok 2020. V porovnání s letošním rokem je to ale částka vyšší o dva miliony korun,“ uvedl místostarosta Václav Dobrozemský (ODS).

Změnou je opětovné zařazení programu zachování a obnovy kulturních památek do seznamu dotovaných projektů a úplnou novinkou dotace na využití zachycené dešťové vody v programu na podporu životního prostředí. Město tím chce obyvatele motivovat, aby lépe hospodařili s vodou.

„Je to náhrada za dotaci na realizaci ekologického vytápění v místní části Kojetín, o kterou ze strany žadatelů nebyl v posledních letech téměř žádný zájem,“ dodal místostarosta Ondřej Syrovátka (Zelení).

Reklama

Související témata:

Doporučované