Hlavní obsah

O slevu na dovolenou na Vysočině požádalo za týden 600 turistů

Foto: Seznam Zprávy

Vysočina.

Reklama

O slevový poukaz na dovolenou na Vysočině v hodnotě 1000 korun požádalo během prvního týdne na 600 lidí. Na podpory, které mají pomoci regionálnímu cestovnímu ruchu po koronaviru, kraj uvolnil 10 milionů korun.

Článek

Peníze vystačí na 10 000 voucherů. Žádat o ně lze od 13. července. „Zájem den ode dne roste,“ uvedla Jana Fischerová, náměstkyně hejtmana Kraje Vysočina pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch.

Mimořádnou finanční podporou chce kraj přispět k prodloužení turistických pobytů v kraji a k udržení pracovníků v ubytovacích službách a dalších oborech závislých na turistice. „Podle statistiky uplatněných poukazů je zřejmé, že největší zájem mají hosté o lokalitu atraktivních Žďárských vrchů a o penziony a menší hotýlky,“ uvedla Fischerová.

Slevový poukaz mohou dostat rekreanti, pokud nepřijedou sami a stráví nejméně tři noci v některém z ubytovacích zařízení Vysočiny, která se pro tento účel zaregistrovala na příslušné webové stránce. Do krajského programu se zatím přihlásilo skoro 60 ubytovatelů, jsou to provozovatelé hotelů, penzionů i kempů v kraji.

Slevové poukazy jsou určené rodinám nebo hostům ve dvou- až šestičlenné skupině, v níž bude aspoň jeden dospělý, tedy člověk starší 18 let. Sleva se nevztahuje na děti mladší 15 let. Pokud tedy například přijedou na Vysočinu na vícedenní dovolenou dva dospělí se dvěma malými dětmi, mohou od kraje celkem dostat 2000 korun. Stejnou částkou, tedy 2000 Kč, kraj podpoří třeba i pobyt matky s potomkem, kterému už bylo 15 let.

Slevy bude kraj poskytovat do konce letošního října nebo do vyčerpání peněz. Podrobnosti jsou na webu.

Reklama

Doporučované