Hlavní obsah

O tomto víkendu zahájí provoz i sedačková lanovka v Harrachově

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Letní provoz o tomto víkendu zahájí i sedačková lanovka na Čertově hoře v krkonošském Harrachově. Podle původních plánů to mělo být později.

Článek

Ke změně rozhodnutí provozovatele lanovky přispělo oteplení z minulých dnů. Sníh hodně rychle ubývá, řekl dnes ČTK provozní náměstek harrachovského sportovního areálu Vlastislav Fejkl.

„Je to už na chození, na nějaké lepší boty. Sníh je dnes nad 1000 metry (nad mořem) a už i tam je hodně nesouvislý,“ dodal. Podle něj se už nedá sjet na skialpech ani sjezdovka u lanovky, jak to šlo třeba ještě v pondělí.

Lanovka na Čertově hoře podle něj zatím zřejmě bude jen ve víkendovém provozu. „V tuto chvíli je vše ještě v jednání. Běžně jezdíme v denním provozu od května do října. Momentálně ale v Harrachově chybí návštěvníci. Opravdová sezona pro nás začne, až se spustí ubytovací služby, budou v provozu restaurace a bude povolena přeshraniční turistika,“ dodal Fejkl.

Sedačková lanovka v Harrachově se v letní sezoně poprvé rozjede v pátek. Stejný den zahájí víkendový provoz lanová dráha Horní Domky v nedaleké Rokytnici nad Jizerou. Ve skiareálu na Ještědu v Liberci začne letní sezona pro sedačkovou lanovku Skalka v sobotu, i tam půjde zatím o víkendový provoz. Od pondělí jezdí každý den na vrchol Ještědu kabinová lanovka Český drah.

Na Tanvaldském Špičáku v Jizerských horách letní provoz sedačkové lanovky začne v červnu a v krkonošském Benecku bude jezdit lanovka o letních prázdninách.

Reklama

Doporučované