Hlavní obsah

Obchodní družstvo CBA investuje přes 100 milionů korun do skladu v Liberci

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Obchodní družstvo CBA letos investuje více než 100 milionů korun do stavby nového skladu v Liberci, který pokryje zásobování prodejen v okolí. Družstvo se zároveň zaměří na rekonstrukci stávajících a otevírání nových prodejen.

Článek

Družstvo CBA v Česku sdružuje zhruba tisícovku prodejen, hlavně na venkově.

Součástí nového skladu v Liberci má být také automyčka, servis či benzinová stanice. CBA zároveň postoupně rozšiřuje síť prodejen. Letos koupilo prodejnu DUOMAX v Mokré na Brněnsku. Její součástí by měl v budoucnu být i hobbymarket Kinekus, který je součástí družstva.

Další prodejny pak družstvo CBA připravuje v okolí Šumperka. „Dvacet kilometrů od města prodejnu stavíme a připravujeme koupi pozemku pro další výstavbu. V okruhu 30 kilometrů máme předjednané další tři pozemky, kde by měly vyrůst prodejny na zelené louce. Otevírat bychom je chtěli v příštím roce,“ podotkl předseda družstva CBA Roman Mazák.

Maloobchodnímu Družstvu CBA CZ loni vzrostl obrat meziročně o 20 procent na 2,34 miliardy korun. Družstvo podle Mazáka těžilo z otevření zatím největší prodejny celé sítě CBA i růstu tržeb obchodů v menších obcích, který částečně souvisel s epidemií koronaviru. Obrat velkoobchodní společnosti CBA Nuget činil 1,73 miliardy korun a meziročně vzrostl o čtyři procenta. Celkový obrat skupiny CBA tak v roce 2020 poprvé překročil hranici čtyř miliard korun.

Reklama

Doporučované