Hlavní obsah

Obraz zkázy: Útok islamistů skončil devastací sídla protiteroristických sil

Islamisté zaútočili na budovu protiteroristické skupiny v Mali.Video: Zuzana Lachnitová, AP, Reuters

 

Reklama

Útok islámských teroristů na protiteroristické sídlo skupiny G5 Sahel si vyžádal šest mrtvých. Při útoku byli zabiti čtyři teroristé a dva vojáci. Několik dalších lidí bylo zraněno při výbuchu auta.

Článek

Islamisté v centrální části Mali přepadli sídlo regionální protiteroristické jednotky označované jako G5 Sahel. Na místě zemřeli dva vojáci a čtyři útočníci, řekl agentuře Reuters mluvčí G5 Sahel.

Islamisté na základnu ve městě Sévaré stříleli, přičemž použili i rakety, a pokusili se do objektu proniknout. Sídlo zasáhli i výbušninami v autě. Malijské síly se s některými z útočníků střetly, uvedl mluvčí ministerstva obrany.

Kromě šesti mrtvých si útok vyžádal i několik zraněných, sdělil agentuře AFP nejmenovaný zdravotník. Dva další útočníky se podařilo zajmout, řekl agentuře AP mluvčí G5 Sahel.

Agentura DPA s odkazem na mluvčího malijské armády uvedla, že velká část centrály je zničena.

Burkina Faso, Mali, Niger, Čad a Mauritánie se loni dohodly na vytvoření společného kontingentu G5 Sahel. Plné akceschopnosti měl dosáhnout letos na jaře. Vznik jednotky podpořily miliony eur evropské státy.

Reklama

Související témata:

Doporučované