Hlavní obsah

Obrazem: Před pražským magistrátem vyrostlo 50 stanů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

50 stanů před sídlem pražského magistrátu mělo symbolizovat počet rodin, které podle aktivistů letos přišly o možnost získat obecní byt.

Reklama

Padesát stanů rozmístili dnes před budovou pražského magistrátu členové Platformy pro sociální bydlení. Chtěli tak poukázat na to, kolik rodin podle nich už letos přišlo o možnost získat obecní byt.

Článek

Podle zástupců Platformy pro sociální bydlení se v posledních čtyřech letech v Praze průměrně měsíčně zabydlelo do sociálních bytů 10 ohrožených domácností. Od nástupu Alexandry Udženiji (ODS) na pozici náměstkyně primátora pro zdravotnictví a sociální péči letos v únoru se jich podle aktivistů přidělilo jen něco málo přes 10.

Situace se dle Platformy může ještě zhoršit v případě, že rada hlavního města v pondělí odhlasuje nový systém přidělování obecních bytů. Nová pravidla mají zaručit lepší hodnocení žadatelů. „Zrušil by se tak bodový systém a k potenciálním nájemníkům by se přistupovalo individuálně,“ uvedla již dříve podle agentury ČTK Udženija.

+4

Reklama

Doporučované