Hlavní obsah

Od luxusních vibrátorů k moderní tramvaji pro Prahu. Aničku Marešovou si do pořadu V centru pozval Janek Rubeš

Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

V ulicích Prahy můžete nově najít moderní designovou tramvaj T3 Coupé. Její práce vzbudila pozornost už v minulosti. Navrhla totiž sérii designových erotických pomůcek, za které získala řadu ocenění. Hostem Janka Rubeše v pořadu V centru byla designérka Anna Marešová.

Článek

„Tramvaje T3 a Praha patří neodmyslitelně k sobě. Snažili jsme se proto plně respektovat původní design, který jsme citlivými zásahy posunuli do kontextu současné doby,“ řekla designérka Anna Marešová během novinářské jízdy.

„Pro mě je skvělé, že poprvé mohu vidět radost z mého výrobku na vlastní oči. To u vibrátorů opravdu nešlo,“ dodává úspěšná česká designérka.

Od listopadu bude v provozu nová tramvaj T3 Coupé, která má sloužit především pro vyhlídkové jízdy. Lidé si ji mohou pronajmout třeba i na firemní akce nebo večírky.

Modrobílou tramvaj zahlédnete v ulicích Prahy zhruba od poloviny listopadu. Pozornost poutá hned na první pohled díky svému zbarvení, ale i unikátnímu designu. Přední i zadní maska tramvaje vychází z původního typu Tatra T3, zadní část vozu je otevřená. Novinka plně respektuje základní charakteristiky, ale promyšlenými a citlivými zásahy je posouvá do kontextu současné doby.

Anna Marešová je česká designérka a držitelka řady ocenění. Studio Anna Marešová designers bylo založeno v roce 2012. „Název Anna Marešová designers vznikl ve velké rychlosti, volal mi právník a ptal se ‚Aničko, už máš ten název? Dneska to už musíme podat.‘ Neměla jsem vymyšleného nic. Řekla jsem si, že to udělám co nejjednodušeji. Ponechala jsem svoje jméno a přidala slovo ‚designers‘.“

Janek Rubeš je český dokumentarista, kameraman a reportér Seznam Zpráv. Nejčastěji se věnuje podvodům v Praze i krásám hlavního města ve svém pořadu Honest Guide. V loňském roce se stal Osobností českého internetu. Časopis Forbes ho zařadil do jednoho ze svých žebříčků 30 pod 30.

Pořad V centru sledujte každou středu od 20:00 na Televizi Seznam, našem webu a Facebooku.

Nemáte naladěnou Televizi Seznam? Poradí náš návod.

Reklama

Doporučované