Hlavní obsah

Odbor komunikace na zdravotnictví vede ministrova politická náměstkyně

Foto: vláda.cz

Ilustrační foto.

Reklama

Po prvotním neúspěchu ministerstvo zdravotnictví s hledáním šéfa odboru komunikace nespěchá. Uvedlo, že odbor zatím povede ministrova politická náměstkyně.

Článek

Poté, co na začátku března dostalo ministerstvo zdravotnictví košem od vítěze výběrového řízení na vedoucího odboru komunikace, s jeho hledáním příliš nepokročilo. Ministr Jan Blatný (za ANO) sáhl ke svému ověřenému postupu – vedení odboru zatím dal na bedra někomu ze svých stávajících kolegů.

„Vedením odboru je dočasně pověřena náměstkyně ministra Pavla Seilerová, a to v plném rozsahu činnosti,“ odpověděla na dotaz Seznam Zpráv mluvčí resortu Barbora Peterová.

Do původního výběrového řízení vypsaného loni v prosinci se přihlásilo 29 uchazečů, komise jako nejvhodnějšího kandidáta vybrala bývalého novináře a mluvčího Evžena Staňka. Ten však 1. března nenastoupil a ministerstvo s hledáním jeho nástupce zatím nespěchá.

Zájemce, kteří skončili ve výběrovém řízení za ním, ministerstvo neoslovilo a bude výběrové řízení opakovat od začátku. „Bude vypsáno v dohledné době,“ sdělila Peterová.

Do té doby odbor komunikace povede Blatného náměstkyně Seilerová. Ekonomka na ministerstvo přišla jako vedoucí kabinetu ministra, Blatný si ji přivedl z brněnské fakultní nemocnice, kde působila jako vedoucí oddělení koordinace a optimalizace procesů.

Po vyhazovu náměstkyně Aleny Šteflové, která se i s manželem nechala přednostně naočkovat, nastoupila Seilerová na její místo. Na politického náměstka totiž není nutné dělat výběrové řízení. Lékařka a odbornice na prevenci Šteflová měla na ministerstvu na starost prevenci a komunikaci s praktickými lékaři a ambulantními specialisty. Čemu se na postu politické náměstkyně věnuje Seilerová, ministerstvo neuvádí.

Nyní si k agendě v plném rozsahu přidala i vedení odboru komunikace, do kterého se podle informací Seznam Zpráv pustila s vervou. Tiskové oddělení ministerstva zdravotnictví je už rok velmi vytížené a dotazy novinářů doslova zahlcené.

Právě to si Seilerová dala za úkol změnit. „Na pracovníky tiskového odboru dost tlačí třeba v tom, aby neodpovídali na všechny dotazy, snaží se omezovat také počty dotazů na tiskových konferencích,“ popsal Seznam Zprávám důvěryhodný zdroj z ministerstva.

Podobný úsporný styl komunikace na resort zdravotnictví přinesli i vojáci, kteří od března ministerstvu s komunikací pomáhají.

Šéfa odboru komunikace ministerstvo hledá od prosince loňského roku. Do té doby ho vedl Jan Brodský, který předtím působil i na ministerstvu práce a sociálních věcí a na zdravotnictví nastoupil s ministrem Romanem Prymulou. Podle CNN Prima News musel skončit kvůli nepovedenému inzerátu na očkování proti covidu-19.

Reklama

Doporučované