Hlavní obsah

Místo šéfa komunikace u Blatného vzdal bývalý mluvčí Telecomu

Foto: vlada.cz

Ministerstvo zdravotnictví hledalo nového šéfa komunikace od konce loňského roku.

Reklama

Výběrové řízení na post ředitele odboru komunikace na Ministerstvu zdravotnictví vyhrál podle zjištění Seznam Zpráv bývalý novinář a mluvčí Evžen Staněk. Naposledy pracoval pro školské odbory.

Článek

Ministerstvo zdravotnictví nechce prozradit jméno člověka, který měl být od začátku března novým šéfem komunikace úřadu, avšak nakonec odmítl nastoupit.

Seznam Zprávám se nicméně podařilo tuto informaci zjistit.

Podle tří důvěryhodných zdrojů z Ministerstva zdravotnictví vyhrál výběrové řízení na vedoucího odboru komunikace bývalý novinář a mluvčí Evžen Staněk.

Seznam Zprávy oslovily také přímo Evžena Staňka. Ten informaci nepopřel, o celé záležitosti však nechtěl hovořit. „Promiňte, ale nebudu se k tomu vyjadřovat,“ řekl.

Nechtěl odpovědět ani na dotaz, proč si kariérní výzvu rozmyslel.

Foto: YouTube.com/LIGS University CZ

Evžen Staněk

Ministerstvo vyhlásilo výběrové řízení na ředitele komunikačního odboru na konci loňského roku. Do výběrového řízení se v první polovině ledna přihlásilo 29 uchazečů. Za úkol dostali mimo jiné předložit komunikační strategii ke zvládání epidemie koronaviru.

Podle zdroje Seznam Zpráv ve výběrové komisi nebyl odborník z komunikační branže, zato v ní seděl přímo ministr Jan Blatný nebo jeho náměstkyně Pavla Seilerová.

Vybrali však odborníka, který si práci na ministerstvu rozmyslel.

„Bohužel jsme včera obdrželi informaci od dotyčného uchazeče, že na své místo nenastoupí. Jedná se o osobní rozhodnutí jedince, jež nemáme možnost dále nijak ovlivnit, a ani nám nepřísluší komentovat důvody, jež dotyčného k tomuto rozhodnutí vedly,“ uvedla mluvčí resortu Barbora Peterová.

Od nástupu bývalého ministra Romana Prymuly byl šéfem komunikačního odboru Jan Brodský, který předtím působil i na Ministerstvu práce a sociálních věcí. Podle CNN Prima NEWS musel skončit kvůli nepovedenému inzerátu na očkování proti covidu.

Evžen Staněk podle veřejně dostupných informací ještě v únoru pracoval pro Českomoravský odborový svaz pracovníků ve školství, měl na starosti zpravodajství na odborářském webu. Je také uváděn jako šéfredaktor Týdeníku školství, který vydávají tyto školské odbory.

Původně začínal jako novinář, pracoval například v deníku Právo nebo ve zpravodajství TV Nova. V letech 1995 až 2003 pracoval pro operátora Český Telecom (původně SPT Telecom, nyní O2 Czech Republic), například jako mluvčí. V letech 2004 až 2005 byl ředitelem Národní marketingové agentury při Státním zemědělském intervenčním fondu, který rozděluje zemědělské dotace. Následně pracoval pro společnost Kapsch, která provozovala elektronické dálniční mýto, posléze měl na starosti restrukturalizaci armádní tiskové a propagační agentury.

Přednášel také o marketingové komunikaci a v uplynulých letech pracoval pro odborový svaz Kovo.

Reklama

Související témata:

Doporučované