Hlavní obsah

Ohnisko koronaviru na Liberecku se rozrůstá, přibývá nakažených

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

V Libereckém kraji dál přibývá prokázaných případů nemoci covid-19. Od nedělního rána přibylo dalších 15 nemocných.

Článek

Od začátku pandemie testy v Libereckém kraji prokázaly 238 nakažených novým koronavirem, za poslední tři dny přibylo 32 nových případů.

Ohniskem nákazy je liberecký závod výrobce plastových dílů pro automobily Magna Exteriors (Bohemia), kde už mají dvě desítky nemocných. Firma s 1 800 zaměstnanci patří k největším zaměstnavatelům v Liberci.

V reakci na vývoj v pondělí Krajská nemocnice Liberec znovu zakázala s okamžitou platností návštěvy nejen na všech odděleních v Liberci, ale také v nemocnicích v Turnově a Frýdlantu. „Otec u porodu může být poté, co projde triáží na oddělení, kde mu bude změřena teplota a vyplní dotazník. Také apelujeme na důsledné nošení roušek a nutnou dezinfekci rukou v rámci areálu a prostor nemocnic,“ řekl ČTK mluvčí největší nemocnice v kraji Václav Řičář.

Návštěvy dnes znovu zakázali také například v Domě seniorů v Liberci na Františkově, který je největším takovým zařízením v kraji.

Továrna zpřísnila opatření

Továrna kvůli nákaze výrazně zpřísnila hygienická a bezpečnostní opatření. Na vstupu do podniku měří lidem teplotu. „Až do odvolání platí zákaz návštěv mezi závody Liberec a Nymburk a Nástrojárnou,“ uvedla firma na svém facebookovém profilu.

Hygienici pokračují v trasování kontaktů nakažených a jejich rodinných příslušníků nejen v závodě, ale hlavně mezi agenturními pracovníky na ubytovně. V karanténě je zhruba 80 lidí a zvažuje se i plošné testování. Podle ředitele krajské hygienické stanice Vladimíra Valenty se dnes odpoledne v Liberci sejde krajská epidemiologická komise. Od 14:30 se uskuteční tisková konference.

Reklama

Doporučované