Hlavní obsah

Olympijské festivaly přilákaly čtvrt milionu lidí, snědli tři tisíce bochníků chleba Karel. Český vynález, olympijské parky, se rozšíří i do dalších států

Olympijské festivaly přitáhly čtvrt milionu návštěvníků.Video: Tomáš Svoboda, Seznam Zprávy

 

Reklama

Fandění a hlavně aktivní sport. Olympijské festivaly v Brně a Ostravě přitáhly více než čtvrt milionu návštěvníků. Projekt, který vznikl v Česku, se rozšíří do dalších států.

Článek

Jak na dálku fandit Čechům na olympiádě a zároveň aktivně sportovat? Tuhle otázku rozlouskl před čtyřmi let projekt olympijských festivalů. Unikátní myšlenka, která vznikla v Česku, se má nadále rozvíjet a šířit do dalších států. Právě skončené festivaly v Brně a Ostravě navštívilo za sedmnáct dní téměř 260 tisíc lidí.

Pořadatelé po zkušenostech z pražské Letné a Lipna napotřetí umístili festival na Moravu. A rozhodnutí si pochvalují. „Nejde jen o závěrečná čísla. Lidé nestojí fronty. Máme pozitivní ohlasy, infrastruktura funguje. Věříme, že se do Brna a Ostravy vrátíme už v roce 2020,” naznačila manažerka projektu Naďa Černá. Letní olympiádu za dva roky hostí japonské Tokio.

Olympijské festivaly by se v té době mohly rozšířit do dalších devíti evropských zemí.

Lidé si na festivalech vyzkoušeli více než třicet sportovních disciplín. Organizátoři zaznamenali obrovský zájem škol. Předem se jich na akci objednala více než stovka, což znamenalo přes šest tisíc dětí. Osvědčil se také projekt olympijského chleba Karel. Pekaři na festivalech prodali přes tři tisíce bochníků.

Reklama

Doporučované