Hlavní obsah

Opilý policejní náměstek jel z pracovní porady. Švejdar chce jeho konec

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Reklama

Policejní prezident Jan Švejdar řekl, že středočeský náměstek Jan Krejčí, kterého jeho kolegové zastavili, když řídil pod vlivem alkoholu, musí skončit ve funkci.

Článek

Jan Krejčí, náměstek středočeské policie, kterého chytila policejní hlídka ve služebním autě opilého, strávil před jízdou několik hodin na pracovní poradě.

Krejčího zastavila ve čtvrtek hlídka na 18. kilometru dálnice D8 u Nové Vsi ve služebním kodiaqu. Při dvou zkouškách na alkohol nadýchal nejprve 2,29 a 2,39 promile. Stalo se to v osm hodin večer.

Náměstek je teď na dovolené a případ vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů, která se zabývá trestnými činy policistů.

Není jasné, kde se Krejčí opil. Každopádně podle policejního prezidia se ve čtvrtek zúčastnil porady náměstků zodpovědných za trestní řízení. Porada se konala od 13 do 17 hodin. Na čtvrt hodiny na ni přišel i policejní prezident Jan Švejdar.

Foto: Repro ČT24

Náměstek středočeského policejního ředitele Jan Krejčí (uprostřed) dohlížel například na vyšetřování série vloupání do domů v okolí Prahy.

„Nemám absolutně žádné pochopení pro nikoho, kdo usedne za volant pod vlivem alkoholu. O to více, když se jedná o policistu. Pro takové jednání neexistuje vůbec žádná omluva a ve své funkci musí skončit,“ reagoval v neděli Švejdar na případ náměstka Krejčího.

Podle agentury ČTK jel Krejčí ze soukromé oslavy. Z čehož by mohl mít další problém, protože podle aktuálních protiepidemických opatření se smějí na oslavě setkat jen dva lidé.

Krejčího kriminalisté předloni vyšetřovali například velkou sérii vloupání do rodinných domů v okolí Prahy. Vyšetřovatelé pracovali s verzí, že jde o dobře organizovaný profesionální gang. Nakonec zjistili, že desítky případů mají na svědomí jednotlivci a vzájemně spolu nesouvisí.

Reklama

Související témata:

Doporučované