Hlavní obsah

Oprava tří kruhových objezdů ve Valašském Meziříčí začne v pondělí 14. června

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Stavbaři by měli pracovat v odpoledních a nočních hodinách s tím, že kvůli tomu bude upraven provoz městské hromadné dopravy (MHD). Opravovat se budou objezdy u Panáčka, autobusového nádraží a čerpací stanice Shell.

Článek

„Opravy zahájíme v pondělí 14. června. Předpokládáme, že práce by neměly trvat déle než měsíc. Navíc, abychom co nejméně omezili dopravu, budeme je provádět ve večerních a brzkých ranních hodinách od 17:00 do 06:00. V těchto časech budou řidiči využívat přehledně značené objízdné trasy,“ uvedla Lucie Trubelíková ze zlínského pracoviště Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) ČR.

Vedle řidičů se musí na úpravu provozu připravit také cestující v MHD. „Všechny informace budou přehledně uvedeny na zastávkách MHD. V termínu od 14. do 20. června nebudou obsluhovány zastávky Tesla I, u autobusového stanoviště, Nádražní, škola Masarykova, Vsetínská a autobusové stanoviště číslo 12. Vybrané spoje však budou navíc obsluhovat zastávku železniční stanice s možností přestupu na příměstskou autobusovou dopravu,“ uvedla Dagmar Hermannová z odboru komunálních služeb radnice.

„V termínu od 21. do 27. června dojde k omezení na lince Juřinka – železniční stanice. Autobusy MHD budou projíždět ‚myší dírou‘ a obsluhovány nebudou zastávky hřbitov, Masarykova rozcestí, škola Masarykova, škola Křižná a Nádražní. Dá se předpokládat, že změny doznají také linky příměstské hromadné dopravy, a proto je důležité sledovat informace jednotlivých dopravců,“ uvedla Hermannová.

Zhruba v půlce prázdnin by se měl začít rekonstruovat hlavní silniční tah na Rožnov pod Radhoštěm, silnice I/35 v Rožnovské ulici.

Reklama

Doporučované