Hlavní obsah

Oscar Pistorius se ve vězení popral kvůli telefonování

Oscar Pistorius má po potyčce se spoluvězněm pohmožděninyVideo: Reuters

 

Reklama

K bitce s jiným vězněm kvůli užívání telefonu došlo necelé dva týdny poté, co soud Pistoriusovi zpřísnil trest na 13 let a 5 měsíců.

Článek

Jihoafrický běžec Oscar Pistorius se ve vězení ve městě Pretoria dostal do potyčky, ve které utrpěl zranění. Spor s jiným vězněm vznikl kvůli používání veřejného telefonu. Pistorius má pohmožděniny, jiná zranění podle mluvčího vězení nejsou hlášena. Informaci přinesl zpravodajský web BBC.

Zaměstnanci vězení standardně zahájili vyšetřování incidentu, aby zjistili všechny okolnosti a mohli podniknout příslušné kroky, protože podobné chování podle slov mluvčího není přípustné.

K vyhrocené situaci došlo 6. prosince, tedy necelé dva týdny poté, co soud Pistoriusovi zdvojnásobil trest za vraždu jeho přítelkyně a modelky Reevy Steenkampové z roku 2013. Soud tehdy sportovci vyměřil 13 let a 5 měsíců vězení. Původně tam měl Pistorius strávit šest let. Nejvyšší soud ale s odůvodněním, že původní rozhodnutí bylo příliš mírné, trest v listopadu více než zdvojnásobil.

Sportovec před soudem odmítl, že jednal úmyslně. Údajně si spletl přítelkyni se zlodějem, policie ale tuto verzi nepotvrdila. Soud klasifikoval čin jako vraždu v červenci roku 2016.

Šestinásobný zlatý medailista z paralympiády se zapsal do historie poté, co jako vůbec první člověk s amputovanými končetinami závodil v roce 2012 na olympiádě.

Reklama

Související témata:

Doporučované