Hlavní obsah

Ostravská smrtící droga. Dvanáctým podezřelým je školák

Foto: Policie ČR

Balíček s nebezpečnou látkou, která se šíří na Ostravsku.

Reklama

Již celkem 11 mužů si vyslechlo v souvislosti s intoxikacemi syntetickými kanabinoidy sdělení obvinění či podezření z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Dvanáctým podezřelým je nezletilý, žák základní školy. Trestní stíhání je tedy nepřípustné.

Článek

„Mezi obviněnými či podezřelými je tedy jak nezletilý, tak mladistvý i dospělé osoby, muži ve věku do 47 let. Doplnit lze, že mladistvý měl poskytnout předmětnou syntetickou látku 15letému chlapci, který pak v důsledku užití byl hospitalizován,“ uvedla v pátek policistka Gabriela Pokorná.

Moravskoslezská policie informovala o nebezpečné droze také pedagogy v regionu. „A vzhledem k cílové skupině dospívajících, jsme varovali rovněž prostřednictvím sociálních sítí, Facebooku a Twitteru,“ dodala Pokorná.

Poslední si podle ní vyslechl podezření 19letý muž za trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Muž měl svému známému poskytnout psychotropní látku, přičemž poškozený byl po jejím vykouření stižen silnou nevolností a ošetřen lékařem. I tomuto muži hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Dvě oběti z dosavadních 23 zemřely.

Reklama

Doporučované