Hlavní obsah

Ostravský divadelní festival Dream Factory se přesouvá na říjen

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Ostravský divadelní festival Dream Factory, který se zaměřuje na představení předních českých divadel, se kvůli opatřením proti šíření nemoci covid-19 přesouvá na říjen. Pořadatelé na nový termín domluvili velkou část programu.

Článek

Zveřejní ho v srpnu, zároveň se zahájením předprodeje. ČTK to dnes řekla mluvčí přehlídky Michaela Kubicová.

Festival každý rok připravuje tři desítky programových bodů. Představení pak celkem navštíví kolem 4000 lidí. Původně se měl konat na přelomu května a června v klasických divadelních budovách i ostravském industriálním prostředí. „Pevně věříme, že se s našimi diváky setkáme na podzim. Dvanáctý ročník festivalu Dream Factory Ostrava přesouváme na 5. až 12. října 2020,“ řekl ředitel festivalu Tomáš Suchánek.

Pořadatelům se podle něj podařilo přesunout téměř kompletní program. „Přivezeme oceňované inscenace divadel ostravským divákům již dobře známých, ale také soubory, které se v Ostravě představí poprvé. Ještě více jsme se zaměřili na nezávislou scénu, která je vlivem okolností sražena na kolena snad nejvíce,“ uvedl.

Pořadatelé podle Suchánka spoléhají i na možnost příjezdu zahraničních souborů. I když v tomto museli slevit a zrušili objednávku třeba umělců z Polska. „Věříme ale, že tou dobou už budou smět přicestovat také oslovené soubory ze Slovenska,“ řekl. Kompletní program festival zveřejní v srpnu, kdy bude zahájen také předprodej vstupenek.

Reklama

Doporučované