Hlavní obsah

Ostravský festival taneční hudby Beats for Love se ani letos neuskuteční

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Ostravský festival taneční hudby Beats for Love se ani letos neuskuteční. Pořadatelé dnes oznámili jeho přesun na rok 2022. Důvodem je stejně jako loni epidemie koronaviru a platná opatření.

Článek

ČTK to dnes řekl ředitel přehlídky s návštěvností okolo 40.000 lidí Kamil Rudolf. Dodal, že místo velkého festivalu organizátoři plánují menší akce.

„Čekali jsme na relevantní informace od vlády týkající se dopadu nemoci covid-19 na pořádání velkých kulturních akcí a spolu s festivalovou organizací Festas jsme proaktivně přicházeli s návrhy, za jakých bezpečnostních podmínek by se festivaly mohly realizovat. I když je nám to všem velice líto, je teď již jasné, že akci formátu Beats for Love v červenci 2021 nebudeme moci uspořádat,“ řekl Rudolf.

Aktuálně se festivalový tým podle něj zabývá konkrétními úkoly spojenými s přesunem akce. Jde především o vyjednávání nových podmínek s managementy světových hvězd, rezervování nových termínů pro dodavatele, přeplánování všech produkčních i technických záležitostí a doprovodného programu. Přesunutý ročník se uskuteční 1. až 4. července 2022 v industriálním areálu Dolní Vítkovice v Ostravě.

Současně pořadatelé Beats for Love chystají také minimalistickou verzi akce, která letos v létě ve třech termínech potěší fanoušky taneční hudby. „Mini Beatsy“ budou několikanásobně menší než klasický festival, konkrétní počet návštěvníků se bude odvíjet od aktuálně povoleného počtu lidí pro shromažďování. Letošní akce se programově zaměří nejen na Djs z Česka a Slovenska, ale představí v Ostravě i několik známých zahraničních jmen.

„Chápu složitost situace, která je komplikovaná v kontextu celého světa, a vážím si všech profesí i jedinců, kteří v tomto nelehkém období pomáhají - ať už se jedná o zdravotníky, učitele, prodavačky, dobrovolníky a další. Zcela podporuji prioritní ochranu zdraví a bezpečí lidí. Zároveň ale vnímám zásadní důležitost kultury, umění, vzdělanosti, sociálního kontaktu a duševního zdraví. I proto už druhý rok nerezignujeme a v mezích bezpečnosti připravíme zmenšenou verzi našeho festivalu tak, abychom podpořili kulturu, radost lidí a mezilidské vztahy,“ řekl Rudolf.

Dodal, že už zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti. „V kritických případech se vrácení vstupného bude řešit na individuální rovině,“ řekl.

Reklama

Doporučované