Hlavní obsah

Památku Karla Gotta uctí i Signal Festival. Letos zazáří nejsilnější lasery

Ráno na Seznamu: Signal Fest uctí památku Karla Gotta, říká vedoucí programu festivalu Matěj Vlašánek.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Ve čtvrtek večer odstartuje v Praze tradiční Signal Festival. Ulice a veřejná prostranství Prahy, její nejznámější historické památky i méně známá zákoutí se během čtyř večerů promění v moderní galerii. Akce nepomine ani páteční loučení s legendárním zpěvákem Karlem Gottem a sobotní státní smutek.

Článek

Pieta tak bude probíhat hned vedle hlavní instalace. „Komunikovali jsme o tom s Ivankou Gottovou. Budeme tu naši instalaci zvukově upravovat, aby nerušila pietu a zároveň v sobotu, kdy probíhá státní smutek, uctíme Karla Gotta minutou ticha v 19 hodin v rámci videomappingu na Karlínském náměstí,“ říká vedoucí programu festivalu Matěj Vlašánek.

Metropoli letos rozzáří tisíce světel, skoro dvě desítky instalací a videomapping.

„Je to objemově největší instalace, kterou jsme zatím připravili. Rozprostře se mezi Smetanovým nábřežím a Střeleckým ostrovem a jsou to čtyři nejsilnější lasery, co jdou sehnat a vytvoří snad magickou show,“ láká Matěj Vlašánek.

Festival je rozmístěn na tři trasy. Jedna je na Malé Straně, druhá je na Starém Městě a třetí v Karlíně.

Podrobnosti najdete v úvodním videu. Rozhovor je součástí pořadu Ráno na Seznamu, který vysílá Televize Seznam každý všední den od 7 do 9 hodin.

Návod k naladění Televize Seznam najdete zde.

Reklama

Související témata:

Doporučované