Hlavní obsah

Pardubická firma Retia loni zvýšila tržby, hledá nové zaměstnance

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Pardubická společnost Retia, která vyrábí radarové systémy, systémy velení a řízení, záznamové systémy a hi-tech elektroniku, dosáhla za rok 2019 tržby asi 0,5 miliardy korun.

Článek

Díky loňským kontraktům se bude dál rozvíjet a zvýší počet zaměstnanců, uvedl Daniel Potocký z tiskového servisu firmy. V současnosti zaměstnává přibližně 240 pracovníků, většinou vysokoškolsky vzdělané specialisty.

V roce 2018 společnost vytvořila zisk po zdanění 8,6 milionu korun při tržbách za vlastní výrobky a služby 417 milionů korun. Loňské kompletní výsledky zatím nezveřejnila.

Pardubická firma se zapojila například do konstrukce a výroby speciálních verzí obrněných vozidel Pandur II CZ a Titus pro Armádu České republiky. Účastní se i na projektu radarů MADR pro české ozbrojené síly. V minulém roce Retia dokončila rovněž dodávky modernizovaných radarů SURN pro americkou armádu, která je používá k výcviku. Společnost bude potřebovat nejen nové inženýrské a projektové speciality, ale i pracovníky do výroby.

Retii založil koncem roku 1993 tým inženýrů, spolupracovníků z vývoje bývalé pardubické Tesly. Vyvíjí, vyrábí a modernizuje radary, raketové prostředky, systémy velení a řízení, záznamové systémy, UWB lokalizační zařízení a komunikační systémy. Produkty dodává Armádě ČR i armádám spojeneckých států NATO, nepřímo i Severoatlantické alianci a dalším vojenským a civilním zákazníkům v ČR i ve více než 40 zemích světa. Více než dvě třetiny tržeb připadají na export. Retii vlastní skupina Czechoslovak Group.

Reklama

Doporučované