Hlavní obsah

Pedofil zavraždil pětiletou dívku. Policie podle místních zprávy o jeho útocích ignorovala

Video: Milan Šíma

 

Reklama

V Rusku byla zavražděna pětiletá dívka, dcera tádžických migrantů. Její smrt vyvovala velké rozhořčení mezi tamními Tádžiky.

Článek

Huvaido Tillozodová zmizela 22. července v městečku Serpuchovo - jižně od Moskvy. Její tělo pak našli druhý den v tašce nedaleko železnice.

Tádžiků žije v Rusku okolo jednoho milionu. Dokonce i tádžický ministr zahraničí se v této kauze angažoval a požaduje po Rusku tvrdé potrestání viníků.

Policie už zatkla 27letého souseda rodiny a obvinila ho ze znásilnění a vraždy. Také uvedla, že v jeho bytě našla boty, které patřily dívce, i její otisky prstů.

Lidé z městečka říkají, že se muž už jednou o sexuální zneužití dívek pokusil a policie o tom věděla, ale zprávy ignorovala. Kvůli těmto informacím bylo zahájeno i interní policejní šetření a čtyři policisté byli už zproštěni služby. Rodina dívky se vrátila do Kulobu v Tádžikistánu, aby zde dceru pohřbila. Její otec chce ale dohlédnout, aby bylo spravedlnosti učiněno zadost.

„Pohřbím ji a pak se vrátím. Chci vidět, jaký dostane vrah trest,” řekl novinářům otec dívky.

Okolo milionu Tádžiků žije a pracuje v Rusku. Případ proto vzbudil velkou pozornost i v Tádžikistánu, kde se o něj začali zajímat i politici. Tádžický ministr zahraničí se vyslovil pro přísné potrestání viníka.

Reklama

Doporučované