Hlavní obsah

Pětatřicáté náměšťské Folkové prázdniny letos nebudou

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Pořadatelé multižánrového festivalu Folkové prázdniny v Náměšti nad Oslavou na Třebíčsku dnes oznámili, že 35. ročník šestidenní akce přesunou na rok 2021.

Článek

Původně byl plánovaný od 25. července do 1. srpna.

Podle dramaturga festivalu Michala Schmidta má přesunutí festivalu dva důvody. Kromě epidemiologické situace spojené s řadou omezení je to také nemožnost zajistit účast zahraničních hudebníků, na kterých program ze dvou třetin stojí.

„V posledních dvou týdnech se ukázalo, že 90 procent dohodnutých muzikantů ze zahraničí je již prakticky nedostupných z důvodů rušení jejich tour. Všechny okolní země jejich koncerty už dříve zrušily,“ uvedl Schmidt.

Folkové prázdniny se za rok uskuteční od 25. do 31. července. Zakoupené permanentky lze vrátit, zůstávají ale v platnosti i na další rok.

Zrušení letošního ročníku už dřív oznámil například třebíčský hudební festival Zámostí nebo Třebíčská celta věnovaná country hudbě.

Folkové prázdniny jsou mezinárodní multižánrový festival, který se pravidelně odehrává v kulisách renesančního zámku v Náměšti nad Oslavou. Loni ho zahajoval maďarský houslista Félix Lajkó a polská skupina Volosi. Letos se měla o zahájení postarat irská kapela Lankum. Akci s rozpočtem přes pět milionů korun pravidelně navštěvuje několik tisíc lidí.

Reklama

Doporučované