Hlavní obsah

Pilot havarovaného letadla chtěl obrátit stroj zpátky do Teheránu

Foto: Profimedia.cz

Nehoda ukrajinského letadla u Teheránu.

Reklama

Podle vyšetřovatelů se ukrajinské letadlo, které ve středu havarovalo v Íránu, snažilo vrátit na letiště v Teheránu. Na Ukrajině drží ve čtvrtek kvůli nehodě státní smutek.

Článek

Středeční nehodu Boeingu 737–800 ukrajinských aerolinek nepřežil nikdo ze 176 lidí na palubě. Podle nejnovějších informací začal mít boeing technický problém, když opouštěl letištní zónu. Stroj se následně ocitl v plamenech, píše BBC.

Pilot se podle všeho nepokoušel vysílat nouzové signály. Letoun se místo toho snažil obrátit a přistát s ním zpátky na letišti.

„Letadlo, které opouštělo letištní zónu západním směrem, se náhle kvůli problémům stočilo doprava. V čase nehody se pilot snažil vrátit na letiště,“ sdělil pro BBC šéf íránské civilní letecké organizace Ali Abedzadeh.

Teherán podle agentury Reuters odmítl poskytnout Boeingu černé skříňky. Boeing, podobně jako jiní výrobci letadel, v podobných případech asistuje při vyšetřování. Jasné také není, do jaké země by je Írán mohl odeslat k vyhodnocení zaznamenaných údajů.

Nehoda ukrajinského letadla se udála v období vzrůstající eskalace na Blízkém východě, kterou vyvolal americký útok na íránského generála Kásima Sulejmáního.

Reklama

Doporučované