Hlavní obsah

Pivo pro Miloše Formana, největší letní kino střední Evropy a úvahy, co s pustinou po slavné Textilaně

Ondřej Vetchý a Zdeněk Svěrák se zúčastnili slavnostní várky piva na počest Miloše Formana.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Magazín plný reportáží, anket i map: Čím žijí obyvatelé českých, moravských a slezských měst i obcí?

Článek

Kvůli nadměrnému suchu odumře v brněnských ulicích okolo tří set stromů ročně. Veřejná zeleň od letoška bojuje proti suchu s novými zavlažovacími vaky, které postupně uvolňují vodu do půdy. Nově budované parky už mají být lépe uzpůsobené dlouhotrvajícímu suchu.

Nazout pohorky, dát do batohu svačinu, vyrazit na celodenní túru a kochat se krajinou. A další den znovu... Tak už to na dovolené v Krkonoších dávno nechodí. Návštěvníci nejvyšších českých hor, a především ti s dětmi, touží po zábavě a zážitcích. Střediska jim proto vycházejí vstříc a budují pro ně nejrůznější zábavní parky a atrakce. Ve východních Krkonoších toto léto otevřeli dvě nové atrakce pro rodiny s dětmi.

Devět hektarů strategických pozemků v hodnotě desítek milionů korun chtějí vykoupit od holandské firmy liberečtí radní. Rozsáhlou plochu, kde kdysi stál národní podnik Textilana, získal současný nizozemský majitel v roce 2006. Před časem se ale dostal do likvidace.

Připomenout si zesnulého oscarového režiséra se sklenkou plzeňského piva u některého z jeho filmů. Rodina Miloše Formana se rozhodla na začátku září uspořádat v Praze na Slovanském ostrově vzpomínkovou akci. V Plzeňském Prazdroji pro tuto příležitost uvařili i speciální várku piva.

To je jen část reportáží, které uvidíte v dnešním Atlasu Česka. Je toho mnohem víc...

Atlas běží na celoplošné Televizi Seznam každou druhou neděli od 21:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované