Hlavní obsah

Plné zprovoznění obchvatu Otrokovic na D55 připravuje ŘSD na 4. listopadu

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Plné zprovoznění jihovýchodního obchvatu Otrokovic na Zlínsku, který je součástí dálnice D55, připravuje Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) na čtvrtek 4. listopadu.

Článek

Od konce letošního června řidiči obchvat využívají v provizorním režimu. Jezdí se pouze jedním pásem dálnice, a to v jednom pruhu v každém směru.

„Druhý jízdní pás dálnice D55 zprovozníme 4. listopadu v odpoledních hodinách,“ řekla Lucie Trubelíková ze zlínského pracoviště ŘSD. Ve stejném termínu plánuje ředitelství otevřít také nově budovanou okružní křižovatku v Napajedlech na Zlínsku, která propojí dálnici se silnicí I/55. Zhotovitelem stavby je společnost Eurovia CS.

Řidiči dosud mohou po nové části obchvatu jezdit maximální rychlostí 80 kilometrů v hodině. Je dlouhá přes 3,1 kilometru. Práce na jihovýchodním obchvatu Otrokovic začaly v říjnu 2018. „Investice na jeho výstavbu přesáhne částku 710 milionů korun bez DPH,“ uvedla Trubelíková. Severovýchodní úsek obchvatu města, který je taktéž součástí dálnice D55, řidiči využívají od roku 2006.

Zatím je v plném provozu přes 16 kilometrů dálnice D55 mezi Hulínem na Kroměřížsku a Otrokovicemi. Kromě jihovýchodního obchvatu Otrokovic se nyní staví i úsek dálnice mezi Babicemi a Starým Městem na Uherskohradišťsku a Starým Městem a Moravským Pískem na Hodonínsku. S jejich dokončením počítají silničáři v roce 2024. Příští rok by podle generálního ředitele ŘSD Radka Mátla měla začít výstavba úseku mezi Moravským Pískem a Bzencem na Hodonínsku.

Po kompletní dostavbě by měla dálnice D55 v budoucnu propojit střední, jihovýchodní a jižní Moravu. Dlouhá bude zhruba 100 kilometrů, u Břeclavi se napojí na dálnici D2.

Reklama

Související témata:

Doporučované