Hlavní obsah

Po generaci zklamané svobodou tu naši spojuje hlavně užívání si, říká herečka Haváčová

Foto: ČTK, Seznam Zprávy

To, že začala pracovat v nemocnici, ovlivnilo celý její život.

Reklama

Článek

Herečka Sarah Haváčová toho za poslední rok stihla hodně: zahrát si v detektivním seriálu Jana Hřebejka, sázet stromy na Moravě a pracovat jako ošetřovatelka v pražské nemocnici.

Hostem 121. dílu podcastu Jedno procento je Sarah Haváčová. V poslední době si ale vyzkoušela i jiné profese - tři měsíce sázela v lese na Moravě stromy a od podzimu pomáhá jako dobrovolná ošetřovatelka na covidovém oddělení pražské nemocnice Pod Petřínem.

Jakou cestu urazila Sarah Haváčová od loňského března, kdy se podobně jako mnozí její kolegové rozčilovala nad tím, že vláda kvůli pandemii zrušila divadelní představení? Co se dozvěděla o sobě, o druhých lidech a o světě kolem nás?

A ano, v našem rozhovoru jsme mluvili také o Bohu, v kterého věří. A také o umírání, které v posledních měsících poznala zblízka a jestli to její víru v Boha prohloubilo, anebo naopak.

Zeptal jsem se i na to, jakou má vysněnou roli, jaké jsou její vzory a zda někdy zažila nějaký zázrak. Kdy si myslí, že pandemie skončí, a zda pak budeme jako lidé lepší, anebo horší?

Příjemný poslech.

Jedno procento

Co byste dělali, kdyby vám v telefonu zbývalo jen poslední procento baterie? Jaká je vaše nebezpečná myšlenka? Bude za 10 let svět lepší, nebo horší než dnes? Jedno procento je podcast Miloše Čermáka s lidmi, kteří ho zajímají a baví.

Vychází na Seznam Zprávách, na Spotify, v Apple Podcasts a dalších aplikacích.

Archiv Jednoho procenta najdete tady, další podcasty Seznam Zpráv tady. Co máme zlepšit? Jaký díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované