Hlavní obsah

Nejlepší film jsem už natočil, říká Jan Hřebejk. Zklamal ho Nohavica

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Mám rád poezii, ale mezi básníky se necpu. A román také nenapíšu, tvrdí Jan Hřebejk. V podcastu mluví o tom, na jaké filmy a seriály se dívá, o nábytku i o listopadu '89.

Reklama

Článek

Jan Hřebejk patří k silné generaci českých režisérů, která možná své nejlepší věci natočila v devadesátých letech. Nebo svůj nejlepší film teprve natočí?

Rok 2020 tráví Jan Hřebejk s rodinou na chatě ve smíchovském přístavu. Je pro něj ve znamení vyčkávání, čerpání inspirace a přemýšlení o filmech, jež nenatočil, ale možná ještě natočí.

Pandemii tedy tráví mimo jiné četbou a sledováním filmů či seriálů, které předtím vidět nestihl. Konečně tak ve svých třiapadesáti letech poprvé viděl i slavného Kmotra. Co mu říkal? A jaké jiné filmy se mu letos líbily?

V 96. dílu podcastu Jedno procento Miloše Čermáka známý režisér vysvětluje, proč si koupil obraz Tomáše Císařovského, na němž Karel Gott a Karel Kryl zpívají v roce 1989 hymnu, a který rok byl nejlepší v jeho životě.

Co si Jan Hřebejk myslí o MeToo, Woody Allenovi či o světě, kterému by jako muž středního věku už nemusel rozumět? Proč nenatočil film z karantény? A kdyby někdy dělal film o roku 2020, jaký to bude žánr? Tragédie, crazy komedie anebo hezký český film? Poslechněte si čerstvou epizodu podcastu v přehrávači nad textem.

Jedno procento

Co byste dělali, kdyby vám v telefonu zbývalo jen poslední procento baterie? Jaká je vaše nebezpečná myšlenka? Bude za 10 let svět lepší, nebo horší než dnes? Jedno procento je podcast Miloše Čermáka s lidmi, kteří ho zajímají a baví.

Vychází na Seznam Zprávách, na Spotify, v Apple Podcasts a dalších aplikacích.

Archiv Jednoho procenta najdete tady, další podcasty Seznam Zpráv tady. Co máme zlepšit? Jaký díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@firma.seznam.cz.

Reklama

Doporučované