Hlavní obsah

Budu nejlepší ministr školství za dlouhá léta, říká Patrick Zandl

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Hostem podcastu Jedno procento je Patrick Zandl, muž, který prožívá okouzlení 3D tiskem a v běhání našel životní styl i způsob dopravy.

Reklama

Článek

Můj dnešní host patří k průkopníkům českého Internetu. Patrick Zandl je už od devadesátých let jedním z nejznámějších lidí v českém veřejném prostoru. Nebo aspoň v té jeho části, pro kterou jsou důležité technologie a budoucnost.

Narodil se v Mnichově a vedle českého má i rakouské občanství. Byl zakladatelem Mobil serveru, expertem na mobilní komunikace či mnohaletým šéfredaktorem magazínu Lupa.cz. Je úspěšným spisovatelem a dnes i komunálním politikem a manažerem. Pracuje ve firmě Průša Research, která patří k nejúspěšnějším českým technologickým firmám ve světě.

Kromě technologií jsme mluvili i o dalších věcech. Samozřejmě také o covidu-19. Patrick Zandl byl jedním z těch technologických nadšenců, kteří na jaře pomáhali vládě a mimo jiné přivedli premiérovi Babišovi muže s excelovými tabulkami. Ano, byl jedním z těch, kteří v létě měli přijít, ale nepřišli, máme-li citovat zmatená slova Andreje Babiše. Proč nepřišel konkrétně Patrick Zandl? Vysvětlí to velmi jasně i srozumitelně.

V podcastu bude řeč i o politice, v tuto chvíli lokální, kde Patrick Zandl působí - je zastupitelem za Piráty v Brandýse nad Labem. Ale můj host se na rozdíl od mnoha jiných nebojí na rovinu říct, že si myslí, že bude nejlepší ministr školství za dlouhá léta a že tedy bude o tuto funkci po příštích volbách usilovat.

Jak jejich výsledek Patrick Zandl odhaduje? Co je špatně na českém školství a vzdělávání? Je Česko stále onou inženýrskou velmocí, za kterou se považuje? Proč je v mnohem menším Estonsku mnohem víc globálně úspěšných startupů? A která současná technologie uvádí Patricka Zandla v úžas? To se dozvíte v 94. epizodě podcastu Jedno procento. Poslechněte si ji v přehrávači nahoře.

Reklama

Doporučované