Hlavní obsah

Po otřese v polském dole přišel o život horník, 16 dalších je zraněných

Foto: Pixabay / hangela

Ilustrační foto.

Reklama

Jeden horník přišel o život po dnešním otřesu v uhelném dole Bielszowice na jihu Polska. Oznámil to podle agentury Reuters mluvčí společnosti, které důl patří. Dalších 16 horníků podle dřívější zprávy agentury PAP vyvázlo, byť se zraněními.

Článek

Pod zemí bylo podle polských médií celkem 17 horníků, z toho devět utrpělo zranění, sedm vyvázlo s lehčími šrámy a jeden zahynul i přes veškeré pokusy probrat jej k životu ještě v podzemí. Stav tří zraněných je podle médií vážný.

Tomasz Glogowski, mluvčí společnosti Polska Grupa Górnicza (PGG), potvrdil, že všechny horníky se podařilo dostat na povrch. Nejvážněji raněné přepravily do nemocnic v okolí vrtulníky letecké záchranné služby, ostatní sanitky.

Otřes byl zaznamenán po třetí hodině odpolední, podle seismologického střediska měl sílu 2,6 stupně Richterovy škály. Epicentrum se nalézalo asi kilometr pod zemí. V dolu došlo během necelých dvou let k dvěma podobně silným otřesům, poznamenal server wp.pl.

Horník, který přišel o život, byl starý 39 let a v dole pracoval jako elektrikář. Je to letos už 22. oběť nehod v polských dolech, poznamenal server Onet.pl.

Nejtragičtější letošní neštěstí se stalo 1. července, kdy tři horníci zahynuli po silném otřesu v černouhelném dole Murcki-Staszic, který se nachází jižně od centra Katovic a také patří společnosti PGG.

Reklama

Související témata:

Doporučované