Hlavní obsah

Po tlaku médií zrušilo studio Disney zákaz vstupu na své předpremiéry novinářům Los Angeles Times

Novináři listu Los Angeles Times se opět dostanou na filmy studia Disney.Video: Jakub Říha

 

Reklama

Poté, co někteří novináři hrozili bojkotem filmů studia Disney, se firma rozhodla, že zruší svůj předchozí zákaz vstupu na předpremiéry filmů ze své produkce novinářům listu Los Angeles Times.

Článek

Za rozhodnutím studia Disney stál článek, který rozebíral vztah mezi zábavním parkem Disneyland a městem Anaheim, ve kterém se nachází. Firma se proti němu ohradila. Na adresu listu směřovala komentáře, v nichž tvrdila, že deník LA Times ignoroval základní žurnalistické standardy. Společnost Disney se však neohradila proti konkrétním věcem, které článek tvrdil.

K situaci se vyjádřili novináři z vlivných amerických médií, kteří hrozili, že filmy studia budou bojkotovat. „Nebudu se účastnit předpremiéry Disneyho filmů nebo zveřejňovat předběžnou recenzi, dokud takovou možnost nebudou mít novináři LA Times,“ uvedla na svém Twitteru novinářka listu Washington Post Alyssa Rosenbergová.

Roztržka mezi novináři a filmovým studiem trvala jen pár dnů, zřejmě i kvůli předpokládaným nepříjemným následkům studio Disney nakonec otočilo.

„S novým vedením Los Angeles Times jsme měli velmi produktivní diskusi ohledně našich obav. Shodli jsme se na obnovení přístupu jejich kritiků na předpremiéry,“ citoval server CNN úterní vyjádření studia.

Reklama

Související témata:

Doporučované