Hlavní obsah

Po zápase Arsenalu jsem se potkal s Čechem, říká sudí Královec

Pavel Královec odpískal v zápase penaltu pro Arsenal, kterou Lacazette proměnil.Video: David Janeczek, Profimedia.cz, AP, Seznam Zprávy

 

Reklama

aktualizováno •

Čtvrteční čtvrtfinálový zápas Evropské ligy mezi Arsenalem a CSKA Moskva měl vedle Petra Čecha v brance londýnského klubu ještě i další českou stopu. A to rozhodčího Pavla Královce.

Článek

Arsenal Londýn porazil v úvodním zápase čtvrtfinále Evropské ligy CSKA Moskva 4:1. Zápas odřídil český rozhodčí Pavel Královec.

„Na novém stadionu Arsenalu jsem ještě nepískal. Emirates Stadium patří mezi ty nejmodernější stadiony,” řekl Seznamu po telefonu Královec.

Fanoušci CSKA Moskva ještě před příletem do Londýna provokovali svého anglického soupeře tričky s nápisem „Novičok tour 2018”.

Ruští fanoušci tak chtěli připomenout měsíc starou otravu bývalého ruského agenta Sergeje Skripala na území Anglie.

„Z Moskvy přiletělo asi 500 fanoušků, ale musím říct, že se chovali po celou dobu ukázněně. Nezaznamenal jsem žádný problém, a ani delegát utkání,” vysvětlil Královec.

Čtyřicetiletý rozhodčí odpískal v zápase penaltu, po které se dostal Arsenal do vedení 2:1. Fotbalistům CSKA Moskva se verdikt Královce příliš nepozdával.

„Hodnocení delegáta jsem samozřejmě po zápase dostal. Oficiální dostanu v horizontu dvou dní, ale více to komentovat nemohu,” omluvil se na závěr český rozhodčí, který píská už více než deset let mezinárodní zápasy.

Ve videu se podívejte i na to, o čem si Královec povídal s českým brankářem Petrem Čechem.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:15 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované