Hlavní obsah

Podezřelí z přepadení bazénu v Podolí pracovali jako ochranka pražského hlavního nádraží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Dvanáctkrát soudně trestaný muž pracoval jako ochranka hlavního nádraží.Video: Hanuš Hanslík, Seznam Zprávy

 

Reklama

Při zátahu na ozbrojené lupiče, kteří přepadli plavecký stadion v pražském Podolí, vyšlo najevo, že jako ochranka hlavního nádraží v metropoli pracovali mnohokrát trestaní lidé.

Článek

Speciální policejní zásahová jednotka jako pachatele loupežného přepadení zadržela tři pracovníky bezpečnostní agentury. Ti měli na starosti ostrahu pražského hlavního nádraží. Přitom jeden z nich byl v minulosti už dvanáctkrát soudně trestaný, druhý třikrát. U bezpečnostních agentur by ale měli pracovat jen trestně bezúhonní lidé.

„Osoby zadržené policií byli zaměstnanci dočasně najatého subdodavatele, který nám deklaruje jejich trestní bezúhonnost. Jedná se o zcela ojedinělý případ. S Policií ČR v této záležitosti spolupracujeme a se subdodavatelem jsme ukončili spolupráci,“ řekla Seznamu mluvčí agentury M2C, pro kterou zatčení muži pracovali.

Přepadení se odehrálo v pátek 13. dubna. Dva muži v kuklách a s pistolemi přepadli hlídače bazénu ve dvě hodiny ráno, když byl na obhlídce areálu. Spoutali ho a donutili, aby jim ukázal trezor. Jeden z lupičů dříve v Podolí pracoval, tušil tak, že může být v trezoru hodně peněz. Do trezoru se ale lupiči nedokázali dostat. Pak přijel do areálu pekař, který lupiče viděl a zavolal policii. Pachatelé pak utekli. Policie je zadržela po dvouměsíčním pátrání. Třetí obviněný muž se sice na loupeži přímo nepodílel, ale pomáhal ji plánovat.

Všem třem obviněným hrozí za ozbrojenou loupež až desetileté vězení.

Reklama

Doporučované