Hlavní obsah

Podívejte se: Kameraman Seznamu si vyzkoušel akrobacii ve vrtulníku. I přetížení 2G ho překvapilo

Zkušený pilot helikoptéry Daniel Tuček ukázal, co všechno se dá udělat s vrtulníkem. A ne ledajakým, tento stroj jako jediný vylétl až na vrchol Mount Everestu.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Sice to bylo jen přetížení 2G, ale i tak nebylo při některých manévrech jednoduché udržet kameru. Hradecký pilot Daniel Tuček většinou létá se záchranářským vrtulníkem, ale ukázal, že s na první pohled neohrabanou helikoptérou dokáže ve vzduchu provést zajímavé kousky. Na palubě si to vyzkoušel i kameraman Seznamu Michal Homola.

Článek

Tuček akrobacii předvedl na stroji Eurocopter AS-350B3, který je jediným vrtulníkem, jenž kdy přistál na vrcholu Mount Everestu. Tento stroj i mnohé další budou k vidění na Helicopter a Rally Show, která se uskuteční v sobotu 12. května na letišti v Hradci Králové.

Lákadlem bude například 70 let starý vrtulník Bristol 171 Sycamore, který je už jediným svého druhu na světě, své umění na něm předvede rakouský akrobat Siegfried „Blacky” Schwarz. Na akci také bude možné vidět unikátní závod mezi letadly Martina Šonky a Petra Kopfsteina, s nimiž poměří síly Daniel Tuček v helikoptéře a řidiči dvou závodních vozů. V motoristické části bude statická ukázka letošního modelu Formule 1 ze stáje Red Bull.

Reklama

Související témata:

Doporučované