Hlavní obsah

Policii v Liberci ujížděl muž bez řidičského průkazu. Zběsilá honička skončila v křoví

Muž před policií ujížděl i loukami a polem.Video: Policie ČR

 

Reklama

Pronásledování agresivního řidiče na Liberecku zachytila kamera v kabině policejního vozu.

Článek

Šestatřicetiletý muž verbálně i fyzicky napadl svou družku. Vzal jí klíče od vozidla a odjel. Přivolaná policejní hlídka jej pronásledovala po silnici I/13 ve směru do Liberce. „Muž nereagoval na výzvy k zastavení,” uvedl mluvčí policie v Liberci Vojtěch Robovský.

„Svou bezohlednou a agresivní jízdou nejen, že ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu, vjížděl do protisměru, ale ohrozil i chodce přecházejícího po vyznačeném přechodu. Na křižovatce v Mníšku u Liberce náhle odbočil ve směru na Oldřichov a okamžitě za křižovatkou na komunikaci vedoucí na pole a louky. Obtížným, zmáčeným a rozbahněným terénem uháněl a nerespektoval výzvy pronásledujících policistů a odmítal zastavit,” dodal Robovský.

Po téměř deseti kilometrech zběsilého ujíždění muž zastavil u jednoho z domů v Mníšku. Vyběhl z vozu, policistům však neunikl. „I přes pokyny, výzvy a další zákonné prostředky stále nereagoval a utíkal. Policisté proto varovným výstřelem dali jasně najevo, že úprk před zákonem nemá smysl. Přesto však nehodlal zastavit. Zřejmě v domnění, že policistům v nedalekých porostech náletových dřevin zmizel z dohledu, ukryl se v křoví a odmítal je opustit. Policisté proto použili donucovací prostředky a muže z větví vyprostili,” dodal Robovský.

Jak se ukázalo, muž nevlastní řidičský průkaz. Navíc se odmítl podrobit orientační dechové zkoušce a lékařskému ošetření. „Bylo mu proto sděleno obvinění z loupeže a neoprávněného užívání cizí věci, za což mu v případě odsouzení hrozí trest od dvou do deseti let,” dodal policista. Mimo to byl na muže vydán podnět k návrhu na vzetí do vazby a byl vykázán ze společného obydlí.

Reklama

Doporučované