Hlavní obsah

Policie už má většinu výtržníků ze zápasu Sparty se Suboticí. Někteří však stále unikají

Reportáž Hanuše Hanslíka.Video: Hanuš Hanslík, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pražská policie už vypátrala skoro všechny fotbalové chuligány, kteří 2. srpna na stadionu Sparty na Letné vtrhli na hrací plochu a způsobili nemalé škody.

Článek

Aktuálně pátrá hlavně po muži, kterého mají kriminalisté zachyceného hned na třech různých záběrech z bezpečnostních kamer. Pokud ho poznáváte, policie žádá, abyste ji informovali na lince 158.

Fanoušci vtrhli na hrací plochu v závěru druhého poločasu zápasu Sparty s klubem Spartak Subotica. Kromě toho, že musel být zápas přerušen, došlo také k materiálním škodám.

Už v prvních dnech po zápasu policie řadu chuligánů našla. Po dalších pak pátrala, ale totožnost většiny zjistila. S některými z nich zahájila úkony trestního řízení pro podezření z trestných činů výtržnictví a poškození cizí věci. Fanoušci měli konkrétně poškodit instalované LED reklamní panely.

Fotbalovým chuligánům za jejich řádění na stadionu Sparty pravděpodobně hrozí jen podmíněné, případně peněžité tresty. Horší by to pro ně bylo, pokud by se podobných trestných činů dopouštěli opakovaně. To by mohli skončit za mřížemi až na několik let.

Reklama

Doporučované