Hlavní obsah

Policisté přijeli řešit domácí hádku, muž na ně vytáhl zbraň a dva zastřelil

 

Reklama

K tragédii došlo v Kalifornii, dvanáct hodin po činu policie útočníka zatkla.

Článek

Policie v kalifornském Palm Springs v sobotu odpoledne přijala oznámení o domácím násilí. Hlídka vyjela na místo a útočník, podle agentury Reuters syn volající, na ně vytáhl zbraň a spustil palbu.

Dva policisté byli na místě mrtví, sedmadvacetiletá Lesley Zerebnová, matka čtyřměsíčního dítěte, a José Vega, který u policie sloužil 35 let. Třetí policista byl zraněný převezen do nemocnice. Není v ohrožení života.

Na místo střelby dorazily jednotky SWAT, policie okolí obklíčila a doporučila místním obyvatelům, aby se zamkli doma a nevycházeli. Na pomoc si zásahová jednotka vzala roboty. Útočník se zřejmě skrýval doma. Po více než dvanácti hodinách se ho policii podažilo zatknout. Jedná se o šestadvacetiletého muže.

Jedná se o druhý podobný incident v Kalifornii v posledním období. Ve městě Lancaster u Los Angeles před třemi dny zabil lupič policejního důstojníka, který ho na základě něčího telefonického upozornění přijel zatknout.

Podle vyšetřovatelů se jednalo o recidivistu, který policejního důstojníka nejprve postřelil a poté z bezprostřední blízkosti čtyřmi ranami zabil. Pachatel byl již dopaden.

Reklama

Související témata:

Doporučované